Tel: +36-24-898-257 | E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | Cím: 2330 Dunaharaszti, Fő út 162.

MagyarEnglishGerman

A cég története

Az M&M Translation Services Kft. 2009 májusában alakult idegen nyelvi kommunikációs szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásként.

Tovább

Tolmácsolás

tolmácsolásA tolmácsolás összetettebb és kifinomult képességeket igénylő tevékenység, mint a fordítás. A tolmácsnak a másodperc tört része alatt kell reagálnia és fordítania a kommunikáció folyamatosságának fenntartása érdekében. Alapvetően kétféle tolmácsolást szoktunk vállalni.

Konszekutív, azaz követő tolmácsolást. Ebben az esetben a szónok, tárgyaló fél, stb. elmond 2-3 mondatot, majd megvárja, amíg a tolmács azt lefordítja azt és így tovább. A tolmács egy üzleti tárgyaláson például 2 nyelvre is fordít és közvetít a 2 tárgyaló fél között, mondjuk német-magyar, angol-magyar, német-angol, vagy épp az ügyfél által kért nyelveken.


Profi tolmácsra van szüksége? Hívjon most!


Tolmácsaink (az ügyvezetőnket is beleértve) számos üzletembernek segítettek már tető alá hozni a jó üzletet külföldi partnerével. Tegyen próbára minket Ön is, nem fog csalódni! Bármilyen szakterületen megálljuk a helyünket. Tolmácsoltunk már auditokon, szakmai konferenciákon, üzleti tárgyalásokon, szakszervezeti egyeztetéseken, nagy cégmegnyitó rendezvényeken, sajtótájékoztatókon, éves közgyűléseken, műszaki szakterületeken betanításokon, képzéseken, oktatásokon, stb. Szinte minden szakterületről tudunk referenciát felmutatni.


Szinkron-, vagy konferenciatolmácsolás. Az alapvető különbség a konszekutívhoz képest, hogy ebben az esetben a tolmács párhuzamosan beszél az előadóval, az előadónak nem kell megvárnia, amíg a közönséghez eljut az információ az adott nyelven, mivel a hallgatósághoz fülhallgató segítségével jut el a tolmács által közölt információ. Ehhez természetesen szükség van bizonyos technikai feltételekre is, így tolmácsfülkére, tolmácsgépre, mikrofonra, a közönség számára fejhallgatókra, stb. Szinkron esetén a tolmács kizárólag az anyanyelvére fordít. Kollégáinkkal számtalan konferencián jártunk már, így tapasztalatunk rendkívül szerteágazó. Elsősorban német és angol nyelveken vállalunk szinkrontolmácsolást.

Távtolmácsolás: akár online is megoldható!

Távtolmácsolás

Távtolmácsolásra akkor lehet szükség, ha a felek nem tartózkodnak egy helyen, és az online bejelentkezők számára is szeretné biztosítani a fordítást.

Az internet szélesebb körű elterjedésével, illetve az üzleti felhasználási kör kiszélesedésével egyre több online konferenciát szerveznek; erre a folyamatra az elmúlt időszak csak ráerősített. Napjainkban már megszokott, hogy olyan üzleti partnerek tárgyalnak egymással élő szóban, akik egyébként még csak ugyanazon a kontinensen sem tartózkodnak, és ennek természetesen számtalan előnye van: gyorsabb, hatékonyabb és kevésbé fárasztó az ilyen jellegű egyeztetéseken, vagy akár konferenciákon való részvétel. Tolmácsra azonban ebben az esetben is szükség lehet, ahogy az is előfordulhat, hogy sem az üzletfelek, sem a tolmács nem tartózkodhat egyetlen helyen; ilyenkor van szükség az úgynevezett távtolmácsolásra.

távtolmácsolás a gyakorlatban nagyjából ugyanúgy, az interneten keresztül történik, mint maga a tárgyalás. Ennek köszönhető, hogy nincs szükség semmilyen különleges felszerelésre, berendezésre, vagy egyszerre több készülékre, egyszerűen csak meg kell rendelni a szolgáltatást, a többi pedig a tolmácsolást biztosító vállalkozás feladata. Érdemes azonban az "éles bevetés" előtt kipróbálni a távtolmácsolást, mert így időben kiderülhet, ha szükség van még eszközök beszerzésére, vagy valamilyen változtatásra.

Ha olyan fordítóirodát keres, amely távtolmácsolással is foglalkozik, cégünk az Ön rendelkezésére is áll! Teljes körű, színvonalas szolgáltatást nyújtunk több, mint tíz éves tapasztalattal, és minden feltételt képesek vagyunk biztosítani annak érdekében, hogy a távtolmácsolás sikeres legyen. Ha lektorálásra, szakfordításra, avagy hivatalos fordításra van szüksége, szintén érdemes bennünket választania!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a távtolmácsolással kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni cégünknek, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.