Tel: +36-24-898-257 | E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | Cím: 2330 Dunaharaszti, Fő út 162.

MagyarEnglishGerman

A cég története

Az M&M Translation Services Kft. 2009 májusában alakult idegen nyelvi kommunikációs szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásként.

Tovább

Hivatalos és hiteles fordítás: pontosítsuk a jelentésüket!

Hivatalos fordítás, Hivatalos fordítórirodaSzeretne tiszta vizet önteni a pohárba a hiteles és a hivatalos fordítások jelentésével kapcsolatban? Hivatalos fordítóirodánk segít ebben!

Miért fontos tisztázni a hiteles és hivatalos fordítás fogalmát?

Hivatalos fordítóirodánk az évek során tapasztalta egyes ügyfeleknél, hogy hajlamosak keverni a hiteles és hivatalos fordítás fogalmát. Nem csoda, hogy a laikusok könnyen összetévesztik, hiszen sokaknak a hiteles és hivatalos kifejezés ugyanazzal a jelentéssel bírhat.

Nagyon fontos, hogy mielőtt leadnák a fordítási igényüket a megrendelők, legyenek pontosan tisztában a fogalmakkal, mert így számos kényelmetlen helyzetet elkerülhetnek. Azért nem mindegy, hogy hiteles vagy hivatalos fordításra lesz szükség, mert ezek a típusok nem helyettesítik egymást adott esetben.

Például igen kellemetlen, ha állampolgári üggyel kapcsolatban végül hivatalos fordítás kerül felhasználásra. Ha nem megfelelő fordítást ad át az ember a további ügyintézéshez, azt visszadobhatják a hatóságok, így kezdődhet elölről a folyamat, ami miatt nem lehet igazodni a határidőkhöz sem. A hosszúra nyúlt ügyintézés főleg mentálisan viseli meg az embereket, nem érdemes kockáztatni, mert csak az egyén kerülhet hátrányba.

Lássuk a fordítási fogalmak jelentését!

Hivatalos fordítás, Hivatalos fordítórirodaSzeretnénk, ha a jövőben sokak helyzetét le tudnánk egyszerűsíteni, ezért fontosnak tartjuk, hogy tisztázzuk a hivatalos és a hiteles fordítás jelentését.

Hiteles fordításra akkor van szükség, ha olyan állampolgári ügyekben szeretnének intézkedni az emberek, mint az anyakönyvi kivonat, vagy pedig a diploma. Munkavállalásnál is szükség lehet fordításra, ilyenkor azért célszerű megérdeklődni a munkáltatótól, hogy pontosan melyik típust kéri be a dolgozóktól.

hivatalos fordításhoz jár egy tanúsítvány is, ami igazolja az eredeti szöveggel történő egyezést, illetve a fordítás eredetét is. Bizonyos esetekben elegendő lehet ez a típus is. A legjobb, ha az emberek az ismeretek tudatában rákérdeznek az adott helyzetben, hogy mely fordításra lesz szükség, ezután pedig már könnyen tudják jelezni az igényeiket hivatalos fordítóirodánk felé.

Hivatalos fordítóiroda, az ügyfelek szolgálatában

Hivatalos fordítás, Hivatalos fordítórirodaNálunk még sok más hasznos információhoz juthatnak hozzá az ügyfelek a fordításokkal kapcsolatban. Segítünk, hogy azon személyek is hamar átlássák ezt a területet, akiknek korábban nem volt egyáltalán tapasztalatul a fordítások terén.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást biztosítsuk. Tudjuk, hogy fordítóink munkáján rengeteg minden múlik, ezért a legjobb, legfelkészültebb szakemberekkel dolgozunk együtt, akiknél a legjobb kezekben vannak a fordítandó szövegek.

Legyen szó bármilyen anyagról, annak idegen nyelvű változatát igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül biztosítani. Tapasztaljuk, hogy sokszor igen szoros határidőkhöz kell igazodniuk az ügyfeleinknek, nem szeretnénk, ha mi lennénk az akadálya annak, hogy eleget tegyenek az elvárásoknak.

Folyamatosan elérhetők vagyunk, így, ha a jövőben ismét szüksége lenne fordításokra más ügyintézésekhez, bátran kereshet minket. Velünk lehet hosszú távra tervezni.

Legyen az ügyfelünk, tapasztalja meg a szolgáltatásaink és a profi fordítás előnyeit, kérje szakembereink segítségét! Honlapunkon bővebb információkat is találhat rólunk, irodánkról. Rugalmasak, megbízhatók vagyunk, garantáljuk, hogy elégedett lesz velünk és a fordított szövegekkel.

Ha kérdései lennének, vagy ajánlatot kérne, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.