Tel: +36-24-898-257 | E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | Cím: 2330 Dunaharaszti, Fő út 162.

MagyarEnglishGerman

A cég története

Az M&M Translation Services Kft. 2009 májusában alakult idegen nyelvi kommunikációs szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásként.

Tovább

A sikeres tolmácsolás feltételeiről röviden

tolmácsolás

A nemzetközi partnerekkel dolgozó cégek, vállalkozások munkájának minőségét befolyásolja a kommunikáció milyensége. A tökéletesen működő információcsere megvalósításának érdekében számításba kell venni azt is, hogy bizonyos találkozók, események során profi tolmácsolást vegyenek igénybe a felek.

A tolmácsolás segítségével kiküszöbölhetőek azok a hibák, amik hatással lehetnek a cég sikerére, beárnyékolhatják a jövőjét. Egy fontos találkozó, egy ünnepélyes beszéd, egy sajtótájékoztató vagy egy nagy volumenű konferencia is elbírja a tolmácsolást, ami segíti a felek jobb megértését. Azt tudjuk, hogy mitől lesz jó a tolmácsolás, mit kell a szakembernek felmutatnia a magas színvonalú munka kivitelezése érdekében, de arról kevesebb szó esik, hogy a megrendelő, illetve az ügyfél mit tehet annak érdekében, hogy az együttműködés valóban az előzetes elvárásoknak megfelelően alakuljon.

Az első lépések között szerepel az alapvető információk átadása, illetve az alapos és mindenre kiterjedő tájékoztatás. A fordító irodának és a kiküldött tolmácsnak is tudnia kell, hogy pontosan hol, mikor és mi lesz az az esemény, amihez a szaktudását adja. Enélkül a legfelkészültebb szakember sem tud dolgozni, mert a munkáját hátráltatják a kisebb-nagyobb megoldandó problémák és akadályok. Tehát fontos, hogy a parkolás, a megközelítés és ehhez hasonló információk mellett a tolmácsolást végző szakember szakmai szempontból is felkészült legyen. Az ügyfélnek biztosítania kell az eseményhez kapcsolódó háttéranyagot is, hogy a munka gördülékeny legyen. A tolmácsnak tudnia kell, mire számítson, hányan lesznek jelen, milyen szöveg fog elhangzani, szükség van-e kulturális, protokolláris ismeretekre is.

Az ügyfél tovább segítheti a megbízás sikeres végkimenetelét azzal, hogy a tolmácsolás típusától függően tagolja a mondandóját. Helyet biztosít az eszközöknek, és a szakembereknek ideális körülményeket a munkához. Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén, ha tolmácsolással kapcsolatban van kérdése!