Tel: +36-24-898-257 | E-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! | Adresse: Fő út 162., H-2330 Dunaharaszti

MagyarEnglishGerman

Die Geschichte der Firma

Das Unternehmen hat sich als ein Dienstleister für fremdsprachige Kommunikation im Mai 2009 geformt.

Weiter

Szakfordítás vagy hivatalos fordítás: mi a különbség?

szakfordítás

Amikor az érdeklődők felkeresnek bennünket, és szeretnék igénybe venni valamelyik szolgáltatásunkat, bizonyos esetekben tapasztaljuk, hogy a szakfordítás és a hivatalos fordítás fogalmát keverik. Fontos tisztában lenni mindkét fordítástípus pontos jellemzőivel, hiszen így sokkal könnyebb lesz eldöntenie, hogy valójában melyik típusú fordításra van szüksége. Ezzel egyúttal a mi helyzetünket is leegyszerűsíti, hiszen azonnal fogunk tudni alkalmazkodni az igényeihez.

A szakfordítást csakis szakfordító készítheti el, aki az adott szakterületet és a célnyelvet egyaránt részletesen, kellően ismeri. A hivatalos fordítás pedig nem más, mint tanúsított szakfordítás, amit még záradékolt fordításnak is szoktak nevezni. A hivatalos fordítás tehát abban különbözik a szakfordítástól, hogy záradékkal van ellátva, erre pedig utóbbiaknál nincs szükség. A hivatalos fordításon található bélyegző, aláírás és az egyéb hivatalos formai elemek, a szakfordításnál ilyen követelmények nincsenek, az ügyfél egy egyszerű dokumentumot fog kapni.

Fontos különbség még a két fordítástípus között, hogy a hivatalos fordítás nem fénymásolható és nem szkennelhető, kizárólag eredeti példányban érvényes. Hivatalos fordítást főként okiratok, bizonyítványok, cégkivonat és egyéb üzleti dokumentumok esetében szoktak igényelni, a szakfordításokat pedig inkább termékek használati utasításaihoz, szakmai leírásokhoz kérik az ügyfelek.

Ha szakfordításra, vagy hivatalos fordításra van szüksége, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken! Szakértőink kellő tapasztalattal rendelkeznek az adott célnyelvek területein, így kiváló munkát végeznek a fordítások elkészítésekor. A magas színvonal mellett a gyorsaság is garantált: kollégáinknak fontos, hogy Ön minél hamarabb kézhez kaphassa a szakfordítást vagy a hivatalos fordítást. Szolgáltatásaink kedvező áron elérhetők bárki számára. Amennyiben kérdései lennének a fordítástípusokkal kapcsolatban, abban az esetben is bátran keressen bennünket!