Tel: +36-24-898-257 | E-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! | Adresse: Fő út 162., H-2330 Dunaharaszti

MagyarEnglishGerman

Die Geschichte der Firma

Das Unternehmen hat sich als ein Dienstleister für fremdsprachige Kommunikation im Mai 2009 geformt.

Weiter

Mi az a chuchotage?

A tolmácsolásnak több fajtáját különböztetjük meg, melyek közül a chuchotage a fülbesúgásos tolmácsolást jelenti. A kifejezés francia eredetű és a chuchoter szóból származik, ami suttogást jelent.

Ez a típusa a tolmácsolásnak jellegénél fogva igencsak intim fordítási szituációt teremt, hiszen egy, legfeljebb két ember számára tudja biztosítani az elhangzottak fordítását. Ebből adódóan ideális két személyes tárgyalások, megbeszélések, munka ebédek és vacsorák alkalmával, amikor különösebben nagy szervezésre nincs mód vagy szükség.

Mindezek ellenére a fülbesúgásos tolmácsolás semmivel sem könnyebb, mint a többi típus, hiszen ugyanúgy valósidejű fordítás folyik, de itt nehezítő tényező, hogy meg kell küzdeni a háttérzajokkal, a környezeti tényezőkkel is. Nagyobb létszámú hallgatóság esetén is alkalmazható akkor, ha csak bizonyos személyeknek van szüksége fordításra és a hangos tolmácsolás zavarná a többséget. Figyelni kell arra, hogy a fülbesúgásos tolmácsolást végzőket is szükséges időnként leváltani és pihentetni.

Profi tolmácsokat keres több műfajban? Érdeklődjön fordítóirodánk munkatársainál! tolmácsolásnak