Tel: +36-24-898-257 | E-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! | Adresse: Fő út 162., H-2330 Dunaharaszti

MagyarEnglishGerman

Die Geschichte der Firma

Das Unternehmen hat sich als ein Dienstleister für fremdsprachige Kommunikation im Mai 2009 geformt.

Weiter

A tolmácsolás fajtái

http://mmts.hu/index.php/hu/szolgaltatasok/tolmacsolas

A tolmácsolásnak számos fajtája létezik, attól függően, hogy milyen eseményen történik a tolmácsolás, hány résztvevő van, illetve van-e igény speciális tolmácstechnikára. Ezek közül fogunk most ismertetni néhányat.

Az első ilyen, a konszekutív tolmácsolás, amely egy szakaszos tolmácsolási technika. Ez azt jelenti, hogy a tolmács előbb lejegyzi a hallottakat, majd azt a végén a másik félnek lefordítja. Általában üzleti megbeszélésen, fogadáson, fesztiválon, megnyitókon alkalmazzák, de ajánlott rövidebb mondandók esetén alkalmazni, mert hosszú távon mindkét fél számára fárasztó.

A második a szinkrontolmácsolás, ahol az elhangzott szöveggel párhuzamosan történik a szöveg lefordítása az adott nyelvre. Ehhez külön felszerelés, mikrofon, fejhallgató, tolmácsfülke szükséges. Nagyobb konferenciákon, közgyűléseken, díjátadókon ajánlott, ahol több nemzet képviselői is egybegyűlhetnek. Előnye, hogy az előadást nem kell többször elismételni, folyamatos és gyors, de több tolmács és külön berendezés szükséges.

A mobiltolmácsolás az előző két típus jellemzőit egyesíti azzal a különbséggel, hogy elég hozzá egy hordozható felszerelés is, így kulturális rendezvények, városnézés alkalmával hasznosítható.

A tolmácsolásról bővebben tájékozódjon weboldalunkon, valamint elérhetőségeinken, munkatársaink készséggel segítenek Önnek!