Tel: +36-24-898-257 | E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Address: Fő út 162., H-2330 Dunaharaszti

MagyarEnglishGerman

Our history

M&M Translation Services LTD was founded in May 2009 for the purpose of providing foreign language communication services.

More

A lektorálás művészete

http://mmts.hu/index.php/hu/szolgaltatasok/lektoralas

Lektorált szövegre lenne szüksége? Fontos iratot fordíttat, melyhez elengedhetetlen a lektor szolgáltatás igénybevétele?

Az M&M Translation Services Kft.készséggel áll rendelkezésére! Vállalkozásunk többek között fordítással, szakfordítással, hivatalos fordítással, tolmácsolással és lektorálással foglalkozik. Szakmailag magasan képzett kollégáink igényesek munkájukra, így Ön garantáltan elégedett lesz az eredménnyel.

Az M&M Translation Services Kft. összegyűjtött Önnek néhány lektorálással kapcsolatos alapfogalmat, melyek segíthetnek eligazodni a fordítások ellenőrzésének világában!

Első szint a formai ellenőrzés, melynek lényege, hogy a dokumentum külalakja megfelel-e az előírt formai követelményeknek. A revízió ehhez képest sokkal inkább az elütési, gépelési hibákra fókuszál, továbbá, kiszűri a nehezen értelmezhető mondatokat.

Maga a lektorálás a nyelvhelyességre és a stílusra koncentrál. Ezt úgy teszi, hogy a forrásszöveget és a célnyelven megalkotott változatot összeveti és megvizsgálja, hogy utóbbi megfelel-e az élő nyelv által támasztott követelményeknek

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szeretné igénybe venni lektorálási szolgáltatásunkat, bátran keressen fel minket, készséggel állunk rendelkezésére!