Tel: +36-24-898-257 | E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Address: Fő út 162., H-2330 Dunaharaszti

MagyarEnglishGerman

Our history

M&M Translation Services LTD was founded in May 2009 for the purpose of providing foreign language communication services.

More

Az ókori fordítás története - 1. rész

A fordítás már az ókorban is nagy szerepet játszott. Hogy miért, és hogyan? Eláruljuk:

  • Először a közigazgatás és a gazdaság területén jelentek meg fordítók, ugyanis az uralkodók segítőiket kérték fel ahhoz, hogy a birodalmukat sikeresen tudják vezetni, ehhez pedig a fordítás nélkülözhetetlen volt.
  • A sumér civilizációban írnokokat képző iskolákat üzemeltettek. A szótárat nem volt olyan egyszerű használni, mivel abc még nem létezett, így a szavak a szótárban nem sorrendben követték egymást és ékírással tüntették fel. Hiteles fordítás akkor még nem létezett, de célja ugyanaz volt, mint a mai fordításnak.
  • Akkád nyelű levelezések folytak a fáraók és az uralkodók között, majd az arámi nyelv az akkádot fokozatosan leváltotta. A mezopotámiaiak arab nyelvről is fordítottak, majd az egyiptomi birodalomban több nyelven is indítottak írnokképzést.
Napjainkban a fordítást már egyre több helyen veszik igénybe, cégeken belül és magánszemélyként is. Ha Ön is minőségi, rövid határidőn belüli fordítást szeretne igénybe venni, keressen fel minket!

Ókori fordítás