Tel: +36-24-898-257 | E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Address: Fő út 162., H-2330 Dunaharaszti

MagyarEnglishGerman

Our history

M&M Translation Services LTD was founded in May 2009 for the purpose of providing foreign language communication services.

More

Ki is az a lektor?

Sokan nincsenek tisztában vele, hogy a lektor egy többértelmű szó. Most a félreértések tisztázása végett vegyük végig, mit is jelent a lektorálás.

A szó egyik értelmezésében a lektor az a személy, aki középiskolákban, főiskolákon és egyetemeken idegen nyelvet tanít. Második jelentése szerkesztő, azaz az a személy, aki a kéziratokat elbírálja, illetve azokat a kiadásra előkészíti. Harmadik értelmezésében a lektor egy szakértő, aki a kiadásra szánt írásról szakmai véleményt mond.

Idegen nyelvi kommunikációs szolgáltatásaink terén ez utóbbi szolgáltatást tudjuk nyújtani lektorálás során.

A lefordított szövegnek nem csak nyelvtanilag, de hitelességében is helyesnek kell lennie, ez a lektorálás lényege. A szöveg témájának megfelelően különböző lektort kérünk fel, akik szakmai hozzáértéssel tekintik át a tartalmat, és javítják azt, ha kell. Az már a megrendelő kérésétől függ, hogy az eredeti kéziratot is szeretné-e átnézetni, vagy csak a fordított szöveget.

Szolgáltatásaink keretén belül szakszerű lektorálást nyújtunk ügyfeleinknek, melyet fordítással együtt is igénybe lehet venni, hogy minél átfogóbb, minőségi munkát biztosítsunk Ön számára!

lektorálás