Tel: +36-24-898-257 | E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Address: Fő út 162., H-2330 Dunaharaszti

MagyarEnglishGerman

Our history

M&M Translation Services LTD was founded in May 2009 for the purpose of providing foreign language communication services.

More

Milyen típusai léteznek a tolmácsolásnak?

tolmácsolás

A tolmácsolás gyakorlatilag fordítás, viszont nem írásban, hanem szóban, méghozzá azonnal. Többféle típusa van attól függően, hogy milyen típusú találkozóról, vagy rendezvényről van szó, illetve a speciális igényektől is függ a tolmácsolás.

A konszekutív tolmácsolás szakaszos technika: a tolmács lejegyzi a hallottakat, és ez után fordítja le a szöveget. Ezt a típust többnyire üzleti megbeszéléseken alkalmazzák. A szinkrontolmácsolás ezzel szemben az elhangzott szöveggel egy időben történik, külön felszerelés szükséges hozzá, és konferenciákon ajánlott a használata, ahol több nemzet képviselői is jelen vannak. Előnye, hogy folyamatos és gyors, de több tolmácsra és speciális kellékekre van szükség hozzá. A harmadik típus e kettő ötvözete, egy mobil tolmácskészülék kell hozzá, és városnézések alkalmával használatos.

Amennyiben profi tolmácsokra lenne szüksége, vagy kérdése lenne a tolmácsolással kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!