Tel: +36-24-898-257 | E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | Address: Fő út 162., H-2330 Dunaharaszti

MagyarEnglishGerman

Our history

M&M Translation Services LTD was founded in May 2009 for the purpose of providing foreign language communication services.

More

Mindent a lektorálásról

A lektorálás egy igazán hasznos szolgáltatás, amelyről érdemes bővebben is tájékozódni. Cégünk színvonalas szolgáltatást kínál ezzel kapcsolatban.

A lektorálásról röviden

lektorálás

Legyen szó publikációkról vagy nyomtatásba kerülő anyagokról, esetükben elkerülhetetlen a lektorálás. Ilyenkor a kész fordítást egy külsős fordító által ellenőrzik azért, hogy a szöveg valóban minden szempontból hibátlan legyen.

A szakemberek a lektorálás keretein belül a fordítást szakmai és nyelvhelyességi szempontok szerint is vizsgálják, a legszigorúbb szakmai követelmények figyelembevételével. Nagyon fontos műveletről van szó, számos pontatlanságot lehet elkerülni, amelyek rontanának az elkészült iratok minőségén.

Bizonyos esetekben nem lehet a véletlenre bízni a színvonalat, a lektorálás pedig kulcsfontosságú szerepet tölt be abban, hogy teljesen le lehessen redukálni a hibák számát. A munka során teljeskörű ellenőrzést végeznek a szakemberek, a művelet a helyesírás ellenőrzésénél sokkal tovább megy.

Ennek alapján mindenképp tapasztalt szakemberekre van szükség, akiknek gyakorlatuk van a területen, és valóban precízen, pontosan végzik a feladataikat. 

A lektorálás után garantált a tökéletes fordítás

A lektorálásra azért van szükség, hogy az elkészült szöveg a nyelvtani szerkezeteket, szóhasználatot, formátumot és stílust illetően a legkiválóbb opciókkal rendelkezhessen.

lektorálás

Mindenképp meg kell jegyezni, hogy lektorálás nélkül is visszaadható az eredeti dokumentum tartalma, ami igazodhat is a kritériumokhoz, ennek ellenére is lehetnek hiányosságok a szövegben. Ezeket lehet könnyedén orvosolni, pótolni a lektorálás folyamán, így a fordítás sokkal jobb élményt nyújthat még az olvasók szempontjából is.

A szövegek előnyére válik az, ha többen is foglalkoznak vele, így a megrendelők biztosak lehetnek abban, hogy a kész dokumentum alkalmas a további felhasználásra, publikálásra. Rengeteget elárulhat az emberekről az, hogy mennyire adnak egy nyomtatásba kerülő anyag pontosságára. Sok kényelmetlen helyzet is meggátolható a lektorálás igénybevételével, vagyis mindenképp megéri a szolgáltatással számolni. Semmiképp sem tekinthető időhúzásnak, inkább praktikus szakmai segítségnek, általa csak tökéletesebbé válnak a szövegek, amiknek gyakran sorsdöntő szerepük is van bizonyos szituációkban. 

Független, külsős szakemberrel eredményesebb a munka

Azért is tanácsos külsős fordítókat bevonni a lektorálás folyamatába, mert így a megrendelők független, valóban szakmai hozzáértéssel elvégzett munkát vehetnek át. Az irodánkban dolgozó szakembereknek egy fő céljuk van, hogy a saját területükön a legjobbat nyújtsák a megrendelőinknek.

lektorálás

Más érdekük nincs a projektekkel kapcsolatban, így munkájukra semmilyen külső tényező nem lehet hatással. Nálunk könnyedén ki lehet szűrni a félrefordításokat, egyéb pontatlanságokat

Szakembereink a lektorálásnál nem csupán javítanak, hanem még hozzá is tesznek a szövegekhez. Olyan dolgok is bekerülhetnek a dokumentumokba, amikre korábban nem gondoltak megrendelőink, viszont kifejezetten sokat javítanak az íráson.

Fordítóirodánk a legkiválóbb szakemberekkel dolgozik. A lektorálás fordítás a szakmai kritériumok szerint történik, szolgáltatásunk rugalmas, ügyfélközpontú, garantáljuk, hogy elégedett lesz a kollégák munkájával.

Honlapunkon bővebb információkat is találhat rólunk, szolgáltatásainkról. A korrekt árakról sem feledkezünk meg, és még a jövőben is igénybe tudja venni a segítségünket, akár több területen is.

Ha felkeltettük az érdeklődését, és szeretne kérdezni, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére.